Česta pitanja

Kako da izmerim zid?

Meri se  visina i širina zida. Ako Vaš zid ima različite dimenzije ili kosinu, merite najvišu tačku. Takođe, ako se na zidu nalazi prozor, vrata ili neki element koji se ne može skinuti, oni se računaju u površini zida, a svi elementi se kroje na licu mesta. Šaljete nam tačne dimenzije, a mi tapete svakako štampamo malo šire i duže. Takođe, ako želite da jednom tapetom ukrasite zid koji ide u g ili p potrebno je to naglasiti ili uneti ukupu širinu u porudžbinu.

 

Dimenzije zida možete uneti u naš kalkulator na Homepagu, kao i pored svakog proizvoda, te izabrati materijal, a cena će vam automatski biti obračunata.

 

Koju sliku mogu da odaberem?

Slika se bira po želji, pored dostupnih opcija na našem sajtu, Facebooku i Instagramu, možete potražiti i one na Shutterstocku. Takođe nam možete poslati i svoje pripreme za štampu (pdf, tif, vector). Detalje na slikama možemo i da prilagodimo vašoj viziji, naročito kada su u pitanju određeni motivi, natpisi, boje, i sl. U ponudi imamo i kreiranje potpuno jedinstvenih slika za tapete od strane naših dizajnera koji sve što vi zamislite, prevode u stvarnost.

 

Koji materijal biste mi preporučili?

Odabir vrste materijala, zavisi od toga na koji način želite da tapet bude postavljen (da se lepe pomoću lepka ili da su samolepljive same po sebi). Najekskluzivnije jesu reljefne tapete koje vam daju mogućnost izbora teksture: slame, kože, peska i 3D ispupčenja. 

 

Koja je minimalna dimenzija za poručivanje?

Minimalna kvadratura za štampu i slanje tapeta je 3 m2, a za montažu 4 m2.

 

Da li se mogu uraditi određene izmene na slikama, u vidu boja, natpisa, detalja?

Kao što smo gore naveli, mogu. Izmene zavise od same slike i vaše želje. Ovakve foto-tapete smatraju se specijalnim jer ih dorađuju naši dizajneri, tako da se ta vrsta usluge dodatno naplaćuje. Cena zavisi veličine izmena i obima posla.

 

Gde mogu uživo da pogledam tapete?

U našoj štampariji možete pogledati sve vrste materijala na kojima se štampaju tapete i napraviti porudžbinu koja će biti realizovana u dogovorenom roku.  Adresa: Dr. Drage Locić br. 5, Karaburma. Zakažite dolazak na broj: +381644171869

 

Kada mogu da očekujem foto-tapet nakon poručivanja?

Proces izrade i dostave foto-tapeta je 3 do 5 radnih dana, zato što se svi naši proizvodi izrađuju po porudžbini i dimenzijama vašeg zida. U ponudi nemamo već gotove tapete na lageru, već po porudžbini prilagođavamo dizajn dimenzijama vašeg zida (proverite ih dva puta jer povrat zbog pogrešno poručenih dimenzija nije moguć). Nakon izrade, šaljemo tapet kurirskom službom, ili donosimo lično, ukoliko ste odabrali opciju sa montažom. 

 

Kako se pakuje tapet za slanje?

Sigurno pakovanje paketa je naš prioritet, a vaša tapeta je zaštićena pucketavom folijom, te tako spakovana u kutiju. Ako ste naručili opciju sa lepkom, i on se nalazi u paketu.

 

Koliko traje vreme isporuke i koja je cena poštarine?

Sve tapete se šalju kurirskom sluzbom i rok isporuke zavisi od službe iz vašeg mesta. Prosečno vreme jeste 3-5 radnih dana od trenutka kada ste poručili tapet, a cena poštarine nije fiksna i zavisi od težine paketa.

Takođe, u svakom trenutku možete nas kontaktirati da vam pošaljemo kod za praćenje pošiljke.

 

Kako se montiraju tapete?

Uz svaki naš tapet, dobijate jednostavno uputstvo za postavljanje tapeta. Pored toga, imamo opciju montaže koju možete odabrati prolikom kupovine. Montažu radimo na teritoriji Beograda ( I do 80 km van Beograda uz doplatu putnih troškova). Foto tapete su pod garancijom godinu dana ukoliko ih postavljaju naši majstori. U slučaju samostalnog postavljanja ili angažovanja drugih majstora tapet ne podleže garanciji.

 

Kolika je razlika između slike na ekranu i fotografije odštampane na tapeti?

Svaka tapeta ima odstupanje u boji -5% , zbog efekta blještavosti na ekranu, ali to odstupanje nije vidljivo. Sve slike se izrađuju u visokoj rezoluciji i prilagođavaju se dimenzijama vašeg zida, te iz tog razloga je moguće da će neki motivi na ivicama biti isečeni. 

3D efekat  je vizuelni efekat, koji stvara oseće prisutnosti kada gledate tapet sa 0.5-1m udaljenosti. On zavisi samo od izbora slike, ne od izbora materijala.

 

Kako se vrši povrat ili zamena? 

Vaše zadovoljstvo nam je najvažnije, tako da se svaki korak izrade detaljno nadgleda i kontroliše, kako bismo vam osigurali kvalitet i besprekoran proizvod poslali na adresu. Ukoliko primetite grešku ili oštećenje, potrebno je da nas kontaktirate pre nego što zalepite tapet, a mi ćemo ga zameniti besplatno. Zato uvek prvo pregledajte porudžbinu.

Foto-tapet ne podlaže zameni ukoliko je zalepljen na zid, jer se smatra da je do oštećenja došlo zbog neadekvatnog postavljanja. 

 

Šta ako primim tapet pogrešnih dimenzija?

Napomena: klasik i samolepljive tapete imaju preklop od 1cm, preklapanjem segmenata se dobija celina. Reljefne tapete se lepe bez preklopa.

Ako ste dobili tapet koji ne odgovara vašim  poručenim dimenzijama ili se slika ne uklapa sa preklopom, zamenićemo ga besplatno.

Ako ste poručili tapet koristeći netačne mere, povrat novca nije moguć, ali nas možete kontaktirati kako bismo pronašli odgovarajuće rešenje.